Vragen?
078 - 677 11 88
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:30 - 17:00 uur

Botenlak

Botenlak wordt ook wel jachtlak genoemd. Het is een verfsoort die vooral wordt gebruikt om boten (ofwel jachten) waterdicht te maken. Ondertussen kan botenlak voor allerlei toepassingen worden gebruikt. Zo wordt de botenlak tegenwoordig vaak op stalen constructies gebruikt in de scheepvaart en andere maritieme toepassingen. Botenlak zorgt natuurlijk voor een nieuwe frisse look voor uw boot. Daarnaast beschermt de botenlak de boot tegen invloeden van buitenaf. De botenlak is kras- en slijtvast zodat uw boot nog jaren mee kan. De botenlak is geschikt voor boven en onder de waterlijn. Daarnaast heeft de botenlak uiteraard een goede weer- en watervastheid,

Shipcoat

Coloris verkoopt botenlak van het merk Shipcoat. Shipcoat maakt professionele coatings voor de professionele markt. Onder andere voor de machinebouw, scheepvaart en staal- en constructiewerken. Door de jarenlange ervaring weten zij precies waar hun verf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de industriële markt. Hierdoor zijn de producten van Shipcoat van uitstekende kwaliteit en echt voor de professionele schilder.

Aanbrengen

Botenlak moet worden aangebracht op een schoon, droog en vetvrij gemaakt, licht opgeschuurde ondergrond. Aanbrengen is mogelijk met een kwast, roller of spuitapparatuur. Het hout is overschilderbaar na 24 uur bij ca. 18 graden en binnen 48 uur zonder dat het noodzakelijk is om opnieuw bij te schuren. Het is aan te bevelen om meerdere lagen aan te brengen indien men streeft naar een diepere glans. Bovendien zorgt elke extra laag voor meer UV-bescherming en duurzaam behoud van glans.