Vragen?
078 - 677 11 88
  • maandag t/m vrijdag
  • 08:30 - 17:00 uur

Verdunners

Op zoek naar een verdunner of oplosmiddel voor uw verfklus? Bij Coloris vindt u diverse verdunners die zijn te gebruiken in combinatie met verschillende verven. Ook verkopen we ontvetter zodat u voorbereid aan uw verfklus kan beginnen. Hoewel de meeste verdunners ook prima gebruikt kunnen worden om je ondergrond te ontvetten en schoon te maken. Als al het vet en vuil is verwijderd kan je aan de slag met je klus.

Toepassingen verdunners

Zorg dat u de juiste verdunner heeft voor uw klus. De soort verf bepaalt welke verdunner u nodig heeft. Zo hebben wij verdunner voor verven op synthetische basis en voor 2 componenten verf. Zorg dat u de verf altijd verdund met de juiste verdunner. Watergedragen verf verdun je met watergedragen verdunners. Verf op basis van terpentine verdun je met terpentine of wasbenzine. Thinners zijn enkel voor professioneel gebruik. De verf kan je verdunnen met een roerstaafje, het kan wel even duren voordat de verf weer egaal is. Professionals hebben vaak apparatuur hiervoor die het verdunnen een stuk sneller en gemakkelijker maken. Verf wordt dikker omdat het in aanraking komt met zuurstof, zorg er dus voor dat je de verfpot pas openmaakt als je ermee aan de slag gaat en na gebruik ook weer goed afsluit. Zo voorkom je dat je verf te dik wordt en je gebruik moet maken van verdunners.

Kwasten schoonmaken

Verdunners worden ook veel gebruikt om je materialen schoon te maken. Kwasten en verfrollers worden gemakkelijker schoon met verdunners. Onze tip is om na de verfklus de kwasten en rollers twee uur te laten weken. Maak ze daarna droog en bewaar ze op een droge plek.